Hitta den perfekta kavajen

Framförallt så ska man trivas i de plagg som man väljer att köpa. Så även kavajen. När man ska välja vilken storlek som passar dig bäst så kan en tumregel vara att du ska kunna knäppa alla knappar och de ska sitta ledigt och lätt utan att det pressar på.

Den ska också vara bekväm att använda så den får inte sitta varken för löst men inte hellre för trångt. Det finns en del att tänka på inför ditt kavajköp men låt dig inte skrämmas för det. Det finns garanterat en kavaj som passar dig perfekt. De viktiga axelmåtten är något som är avgörande med en kavaj. Förvisso så går de flesta plagg att sy om så de passar dig perfekt.

Se även till så att ärmarna varken är för korta eller för långa. Skjortan ska sticka ut ungefär en centimeter utanför kavajen. Även kvalitén är viktig för en bra kavaj. En kavaj med riktigt bra kvalité kan du få glädje av många år framöver så se till att köpa en kavaj med hög kvalité.

En kostym kan kosta en hel del och det kan många gånger vara bättre att köpa en billigare kostym som sitter bättre än en kostym som kostar mer men inte alls passar din kroppsform. Lycka till med att hitta den perfekta kavajen.