Fixa i ordning garderoben

garderob organiserad

Garderoben är en av de förvaringsställen i hemmet som man rotar mest i. Dagligen grävs det efter vilka kläder som skall bäras för dagen eller med tillägg av nya

Viktigt med organisation

För att få en bra överblick och snabbt kunna hitta det man söker efter så är det viktigt att ha bra organisation i sin garderob. Förutom att det ser betydligt trevligare ut när var sak har sin plats så gör det även att man betydligt snabbare kan hitta det man söker. Med tanke på att de flesta gräver i garderoben så gott som dagligen så kan de sekunder och minuter man under åren sparar till slut bli en enormt mängd sparad tid.

Om man inte känner att man själv är särskilt bra på att organisera så finns det som tur är hjälp att få. Dels så kan man ta hem en organisatör som helt enkelt gör arbetet åt dig och kan göra hela hemmet mer strukturerat. Vill man ändå börja själv så finns det snart hjälp av få online med sajten keepit.smpl.nu. Där kommer man att kunna få väl strukturerade uppgifter som man kan göra för att strukturera upp hemma. utöver det så kommer det även finnas filmer som beskriver exakt vad man skall göra.

Rensa ut gammalt

En viktig rutin om man vill hålla reda i sin garderob är att regelbundet slänga plagg som är trasiga eller av någon annan anledning inte används. Om kläderna är hela så kan de mycket gärna säljas eller skänkas till en secondhandbutik. På så sätt minskar du även belastningen på miljön.