Kläder för aktiv livsstil

workout clothes_376776916

Det finns mode inom flera kategorier, inte bara catwalk och trend. Det har också dykt upp många trender inom tränings- och friluftslivet. Har man en aktiv livsstil behöver man lite annorlunda kläder än om man jobbar på kontor och gillar att sitta på uteserveringar.

Kvalité

När man ska röra sig mycket, vara ute i naturen, göra extrema rörelser på gymmet eller hoppas i saltvatten och klorin flera dagar i veckan, behöver man kläder som tål allt detta. Du får inte samma sak från en modekedja med byxor för 299 kronor. Man får vara beredd att betala dubbla eller mer för plagg som håller och är menade för aktiviteter. Ska man vara uppe på fjället måste kläderna hålla och det är sällan man hittar förstärkta sömmar och specialtyger på lågbudgetklädbutiker.

Stretch

Bra kläder för ett liv i rörelse, rör sig med kroppen. Man ska inte känna att någonting klämmer, åker upp  över magen eller ned för rumpan. Man får bäst passform med stretchmaterial och det ska gärna vara funktionsmaterial. Sådant material andas bra samtidigt som det håller dig varm och följer kroppens rörelser. Tyget består av trådar som lämnar hål som släpper genom vattenmolekylerna men inte vattendropparna. Det skyddar huden från att bli blöt och därmed nedkyld.

Urval

Ett aktivt liv leder ofta till en del svettande och ansträngning. Men man orkar inte tvätta sina kläder varannan dag. Det gäller att köpa in en hel uppsättning som man kan variera mellan. Fokusera på att ha en sommar- och en vinteruppsättning så kan man vara ute året om, om man vill. Även om man mest spenderar sin tid inne på gymmet, är det bra att ha fodrade leggings och toppluva för resan fram och tillbaka från gymmet. Dessutom är det aldrig fel att vara beredd om man får ett infall och vill ta en långpromenad under vintertid.