En guide till den perfekta passformen

Alla kroppar är olika och det är sällan som de tillgängliga klädstorlekarna är av perfekt och önskad passform. Det är inte alltid vi känner oss bekväma med de kläder vi bär, men det finns en del genvägar till att trivas bättre. Ett sätt är att använda så kallade shapewear, det finns många olika varianter att välja mellan bland annat på nätet. De hjälper till att exempelvis forma mage, rumpa och lår.

Plagg som sitter perfekt

Vi har nog alla våndats i fler än ett provrum men faktum är att det finns olika sätt att hitta plagg som sitter perfekt. Några typer av plagg och skärningar passar bättre för en del kroppsformer än andra. Om du har en rak figur ska du till exempel satsa på breda linningar och breda skärp eller jeans i killmodeller för att få en mjukare figur.

Handla kläder i rätt storlek

Det är också viktigt att du väljer kläder som är i rätt storlek för dig. För små kläder har inte en bra passform och kan ge valkar, medan för stora kläder kan se dig att se tjock ut även om du inte är det. Med hjälp av en storleksguide kan du mäta dig och på så sätt hitta rätt storlek för just dig utan att ens prova kläderna först.