Mode ska vara något alla kan få ta del av

Mode är ett samlingsnamn för väldigt mycket idag. Medan det kan inkludera mycket det vi har på och använder tenderar man att ofta mena just kläder när man talar om mode. Och när det kommer till kläder finns det stora, men fortfarande inte tillräckligt stora variationer när det kommer till olika plagg.

Storleken är ju det första många tänker på när det kommer till variationer av ett plagg. Och det känns ju väldigt självklart att variera. Människor kommer ju trots allt i alla möjliga storlekar och former själv. Och de måste ju kunna köpa plagg som passar dem.

Men det kan också handla om andra individuella utmaningar vissa människor har när de väljer kläder. Ett bra exempel som bör belysas mer är utmaningen personer i rullstol kan ha när de letar kläder. Alla har ju säkert haft plagg som ser bra ut och fungerar utmärkt när vi står upp, men som kan vara mer besvärliga att sitta i. Det är precis den utmaning som rullstolsbundna lever med hela tiden.

Med så många sätt att variera kläders passform borde det ju inte vara omöjligt att lösa denna och andra problem som kan dyka upp i samband med mode. Marknader måste alla utgå från de viktiga faktorerna tillgång och efterfrågan. Och det finns absolut en efterfrågan på kläder som anpassats att hantera situationer annat än det majoriteten söker en lösning på. Men tillgången är något som helt klart bör förbättras.