Skor till det yngre gardet i familjen

Det kommer en dag då även de minsta familjemedlemmarna behöver ha skor på fötterna. Då är det viktigt att det är bra och fotriktiga skor som inte skadar de små känsliga fötterna. Enklast är nog att handla i en onlinebutik, bara du vet vilken storlek du ska köpa.

När är det dags att börja med skor till barn?

Redan när ditt barn lärt sig att gå är det dags för de första skorna. De ska ge bra stöd och vara lätta och platta så att inte skorna fastnar mot marken. Skorna måste också kunna andas bra eftersom barn svettas mycket och särskilt under fötterna. Det lönar sig ofta att satsa på kvalitet så att barnens fötter utvecklas bra – de ska ju hänga med hela livet.

Vilken storlek ska jag välja?

Småbarns fötter växer snabbt. Därför ska det finnas växtmån i skorna vilket innebär att innermåttet bör vara en och en halv till två centimeter större än foten. Enklaste sättet att få reda på rätt storlek är att mäta ditt barns fötter mot ett papper som du lagt intill en vägg. Placera foten på pappret med hälen intill väggen och märk ut framför längsta tån. Därefter är det bara att mäta fram till strecket. På nätet finns storleksguider som du kan ta hjälp av.