Mode-fiera din telefon

mobil med skal

Mobilen har blivit ett allt större sätt att uttrycka sig, både rent faktiskt och bildligt. Vi bär konstant med oss mobilerna och använder dem betydligt mer ofta och synligt än vad till exempel plånboken som de flesta utan några som helst problem kan lägga stora pengar på. Varför inte då göra samma sak med din mobiltelefon och låta även den bli den viktig mode-detalj?

Skal

Det tillbehör som gör utan tvekan minst inverkan på din mobil är skalet. Skalet är precis som det låter, ett skal man sätter utanpå sin mobil för att skydda det mot repor och eventuella fall. I vissa fall kan skalet även vara en integrerad del av ett fodral med en inbyggd mekanik för att koppla på eller av mobilen i fodralet. Denna teknik använder sig till exempel iDeal of Sweden i sina fodral.

Man kan också göra ett personligt skal. Det finns en uppsjö av företag som gärna sätter din personliga prägel på skalet. Skolfotot på barnet, favorit bilden från semestern eller kanske ett kollage av ögonblick. Vill du vara mer hands on och vara kreativ själv, kan du köpa ett skal och lös dekor. Sedan är det bara att sätta igång och vara kreativ helt utifrån eget huvud.

Fodral

Nästa steg upp i mobildjungeln är fodralen. Dessa finns i många olika variationer där vissa har inbyggda plånböcker och/eller nyckelknippor vilket gör att man dagligen behöver bära på en mindre sak.  Det som skiljer ett fodral från ett skal är oftast att fodralet förutom att skydda baksidan även skyddar skärmen då den inte används samt att den ofta är gjort av ett mjukare material så som läder eller tyg.

Väska

Sista alternativet på marknaden är att införskaffa en liten mobilväska. Dessa brukar endast rymma mobilen och ger ett enkelt sätt att bära den även om man inte har någon fick att förvara den i.

Det finns även de som är något större och ofta agerar dessa både plånbok och mobilväska. De flesta modellerna riktar sig till kvinnor och är mer eller mindre utsmyckade. De har även ofta praktiska funktioner, som hål för att komma åt och ladda trotts att mobilen ligger kvar i väskan. Oavsett utförande så är den mest grundläggande funktionen att kunna förvara mobilen snyggt och att enkelt kunna ta fram den vid behov.

Man kan ju så klart ta fram sin kreativa ådra och tillverka ett fodral eller väska helt utifrån egna ideer.