Mockaskor – perfekt på vintern

Om du, vare sig kvinna eller man, hör till dom som gärna går med finskor året om så är skor i mocka någonting som inte bör gå dig obemärkt förbi. Skor av denna typ är nämligen perfekta under både höst och vinter då de bland annat är betydligt enklare att rengöra än varianter i vanligt skinn.

Mockaskor har en mängd olika attribut som gör dom åtråvärda för den som gillar finskor och som gärna bär denna typ från januari till december, alltså året om. Mockaskor är oftast riktigt snygga med sin slipade och nästan sammetslena yta. De finns i alla möjliga typer av modeller, vilket alltså betyder att de inte finns några direkta begränsningar när det kommer till var mocka som material egentligen passar. Skor i mocka är dessutom relativt lätta att rengöra från smuts och är inte heller så ömtåliga för väta som många faktiskt tror. Visst, de kanske inte är optimalt att vandra runt med ett par finskor i mocka när det ösregnar ute, men om detta skett och det bildats saltfläckar eller dylikt så går skorna alltid att tvätta så att de blir som nya igen. Här är det dock viktigt att tänka på att fylla skon så att den inte tappar formen under själva torkprocessen.

Genom att införskaffa sig en mockaborste så står man väl rustad för att hantera det mesta av den smuts som kan komma att sätta sig på skorna, vilket gör att man kan hålla dom rena och fräscha under en lång tid framöver. Som alla finskor behöver nämligen även de i mocka lite kärlek då och då, vilket inte heller är speciellt ansträngande sett till vilket resultat man lätt uppnår.